31 Mayıs 2012 Perşembe

İl kongreleri öncesi Ak Parti ve CHP'de neler oluyor..Sedat Yılmaz yazdı


CHP'DEKİ KONGRE SÜRECİ
CHP İl Kongresine 10 gün kaldı. Adaylara baktığımızda her biri beni şunlar destekliyor,bunlar destekliyor gibi açıklamalarla karşı karşıyayız. Bilinen tek şey kimin kazanacağının henüz netleşmediği bir kongre süreci olduğudur.
Faruk Akar yoğun bir biçimde çalışıyor. 2. Bölge denilen ilçe başkanların bir kısmı destek kararı aldılar.
Geçtiğimiz günlerde Tevfik Sırrı Gür Lisesi kavurma ve pilav gününde Faruk Akar ile Yenişehir ilçe başkanı Rıza Turan ile birlikte yemek yiyorlardı. Akar bana “fotoğrafın altına Yenişehir Faruk Akar’ı destekliyor de” dedi. Yani anlayacağız her aday destek arama peşinde.Tabi Akar’ın Macit Özcan ile yakınlaşma çabalarını da unutmamak lazım. Sonuçta Macit Özcan’ın işaret edeceği kişi seçimi kazanacak kanımca.
Bora Yorulmaz da 2. Bölgeden destekleyen ilçe başkanları var. Geçtiğimiz günlerde Macit Özcan ile akşam yemeğinde bir araya gelmişler.
Ahmet Yorgun da çalışmalarını sürdürenlerden. Onu da 2. Bölgeden destekleyen ilçe başkanları var.
Peki mevcut başkan bu sürecin neresinde. Aday olup olmayacağı netlik kazanmayan Yılmaz Şanlı henüz “bazı sorunları aşamadım” diyor.İl yönetimi de Şanlı aday olmazsa Mehmet Çiçek’i destekleyeceklerini açıkladılar.
Peki Yılmaz Şanlı’nın süreci bir strateji olabilir mi? Yani Macit Özcan son dakika çıkıp da “Benim adayım Yılmaz Şanlı’dır” diyebilir mi? Neden olmasın? Diğer adayların fazla çalışmalarını engellemeye yönelik bir strateji izlemiş olamazlar mı? Böyle bir duruma da hazırlıklı olunmalı bence..


AK PARTİ'DEKİ KONGRE SÜRECİ
Ak Parti de süreç Mustafa Akgül’ün adaylığını açıklamasıyla canlandı. Hatta basın toplantısında” ben sahaya inince il yönetimi de sahaya inmeye başladı. Bilseydim 6 ay önce aday olurdum ve taban yönetimi daha iyi tanır”gibi bir söylem kullandı. Aslında haksız da değil. Birazdan değineceğim bu konuya. Mustafa Akgül’ün şu anki çalışmaları ses getirmeye başladı. Geceleri delegelerin evlerine konuk olan Akgül buralarda tabana seslenirken , gündüzleri ise Mersin ve yöresindeki STK ile mesleki sınai oda başkanlıkları, demokratik kitle kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini ziyaret etmeyi sürdürüyor.
Geçen haftaki basın buluşmasında orada bulunan kişilerden bazılarının  zamanında Ali Er’i destekleyenler olduğunu fark ettim. Ayrıca ilk başlarda aday olacağı söylenen ve il yönetimde görevli Ömer Baykam da Akgül’ü destekleyenlerden.
Mustafa Akgül oldukça hızlı çalışıyor, iddiasını da taşıyan bir kongre süreci izliyor.

Peki mevcut başkan Mekin Merter Salt’a gelince kongre sürecine “Başbakan rica etti.Tekrar aday olacağım”diyerek başladı. Ama sahada kendisini pek göremedik. Yani halk toplantılarında olsun, tabana seslenecek çalışmalarda göremedik. Aslında yukarıda da değindiğim gibi; Akgül’ün “bilseydim 6 ay önce aday olurdum” demesi bu yüzdendi.Salt ve yönetimini daha önce açılışlarda yada bakan geldiğinde görebiliyorduk.Son zamanlarda halk toplantılarına onların da başladığını görüyoruz.
Başkan Salt yazıyı yazdığım şu anda bir radyoda konuşuyor. Ancak bu tür konuşmalarda ne gibi çalışmalar yaptığını öğreniyoruz.”Yerel seçimlere hazırız” diyor.Ama ne gibi hazırlıkları var onu söylemiyor.Aslında il kongresi öncesi yerel seçim çalışmalarını anlatsa daha iyi olmaz mıydı?Uzun bir süredir de basınla bir araya gelmedi.Keşke her ay basınla bir araya gelse ve çalışmalarını anlatsa daha iyi olmaz mıydı?
Akparti için yerel seçimler özellikle Mersin çok önemli.Hedef başta büyükşehir olmak üzere tüm belediyeler. Bu yapılacak kongrenin önemini arttırıyor.Mevcut yönetim yerel seçimlerde başarılı sağlar mı?Bilmiyorum.Şimdiden başarılı olur yada olmaz  diyemiyorum. 
Kongrede başka aday olur mu? Neden olmasın siyasette her şey her an olabilir.Peki taze kana ihtiyaç varmı? Aslında lazım.Son 20 günde sahalara iniliyorsa kesinlikle taze kana ihtiyaç var.Sadece Akdeniz Oyunlarını anlatarak seçimleri kazanamazsınız.Tüm çalışmalar belli periyodlar halinde herkesle paylaşılmalı.Bunlar şu ana kadar yapılabilseydi ihtiyaç yok derdim ama şu anda sanki var gibi…

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil