27 Şubat 2013 Çarşamba

Mersin Akdeniz Oyunları'na ne kadar hazır?-1.. Harun Arslan yazdı


Geçtiğimiz hafta “Turunçsuz Bir Mersin Kaldırım Masalı” başlıklı yazımdan sonra iki yıldır açılan ve çöple dolan G.M.K Bulvarı çukurlarına  yeni ağaçlar dikilmesi sevindirici.
En azından kentin en büyük Bulvarı şu anda kısmen de olsa ağaçlandırıldı.

Mevsimsel olarak Belediyelerin yapabileceği en büyük hizmet kenti ağaçlandırma. Bu bilinçteki Belediyelerimiz Akdeniz Oyunları öncesi özellikle turunç ağacı dikerek kentimize gelecek konuklara Mersin’in daha fazla yeşil görünmesini sağlayabilirler. Ağaçlandırma, seçim öncesi proje arayışındaki Belediyelerimiz için pet şişelerin ve oto lastiklerin içine mevsimlik çiçek ekmekten daha değerli ve kalıcı bir proje olacaktır.

Dikilen turunç ağaçları kısa bir zaman sonra Mersin’i tekrar portakal çiçeği kokulu kent haline getirebilir. Portakal çiçeği kokusu hissedildikçe Başkanlar bununla her zaman hatırlanacaktır.

Mersin TEMA üyeleri içinde bir hizmet fırsatı. Belediyelerimizi bunda zorlayabilir ve işbirliği yapabilirler.
Bu gün Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğünün girişindeki kaldırımları, yolu ve ağaçların bakımını yapmaya başlayan Yenişehir Belediyesi güzel bir hizmet yapıyor.

Belediyelerin bu günden itibaren önceliği Akdeniz Oyunları ve Mersin İdman Yurdu olmalı. Bunun öneminin farkında olmayıp kentin takımını desteklemek ve Akdeniz Oyunları hazırlıklarına katkı vermek yerine Belediye bütçesini Uluslararası Müzik Festivali gibi mevsimlik elit zevklere harcayan Belediyeler Akdeniz Oyunlarının başarısızlığında ve Mersin’in takımının küme düşmesinde sorumlu olacaklar, bunun cevabını seçmenden en ağır şekilde alacaklardır.

Büyükşehir Belediye Başkanı ile Toroslar Belediye Başkanı’nın M.İ.Y yöneticileri ile bir araya gelerek takıma destek çağrısı yapmaları güzel bir başlangıç, umarım sözde kalmaz devam eder.
Yine son gazetesindeki yeni içerik ile ve son iki haftadır anlaşılır, yararlı etkinliklerle olumlu bir değişimde görünen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ikinci bir adım olarak Akdeniz Oyunları’nı ve Mersin İdman Yurdu’nu destekleyecek somut adımlar atabilir, üyelerine çağrıda bulunabilir.

Akdeniz Oyunları için çok sayıda yabancı konuğu ağırlayacak olan kentimizde gelen konuklara garip gelecek, aslında o güne kadar kolaylıkla düzeltilebilecek bazı konular var.

Trafiğe kapalı yalnızca yayalara açık olan Atatürk Caddesi maalesef hala araçların girdiği, otopark olarak kullanılan bir cadde.  Özellikle Meclis toplantı günleri Belediye Başkanları ve çeşitli Oda Başkanlarının, hatta Meclis Üyelerinin yasağa aldırmayıp 50 m. halkın içerisinde yürümeme uğruna araçları ile Belediye girişine kadar gelmeleri nasıl izah edilebilir. Acaba kentin resmi yetkilileri trafiğe kapalı yalnızca yayaların yürümesi düşünülen bu caddeye araç girişini dahi önleyemiyorlarsa biz nasıl Akdeniz Oyunlarını karşılayacağız. Giderek iş hacmi düşen cadde esnafı da maalesef bu duruma kayıtsız kalarak bu Çiçek Pasajı ve Beyoğlu şeklinde gülümseyebilecek Caddenin kötü sonunu hazırlıyorlar.

Çeşitli zamanlarda yazdığım “Kentin Susuz Havuzları” için acaba ne yapılabilir. Yalnızca bazı Arap ülkelerinde ancak gördüğüm deniz kıyısındaki bir kentte bu kadar havuz olmasını anlamak mümkün değil. Fakat mademki yapılmış, o zaman en azından Akdeniz Oyunları öncesi çalışır ve içi çöp yerine su dolu hale getirilebilir. Ya da kaldırılıp yerleri yeşil alan yapılabilir. Bu da deniz kıyısı kentimize nehir getirmekten daha kolay ve mantıklı bir proje olsa gerek. Nehirden önce küçük süs havuzları ile başlayabilirler.

devam edecek
Harun Arslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder