5 Ocak 2013 Cumartesi

Tarsus Devlet Üniveritesi istiyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'Ü ziyaret ederek, Tarsus'a üniversite kurulması talebini ileten, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik GÜLDİBİ ve İlçe heyeti, 'Tarsus Üniversiteyi Hak Ediyor. Çünkü;' adı altında geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU, Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ ve AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN’UN konuşmalarından sona kürsüye gelen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik GÜLDİBİ, konuşmasında;

“Tarsus'un 312 bin nüfusuyla, çok kültürlü, çok renkli, çok dilli, Anadolu mozayiğini en güzel şekilde resmeden bir ilçe olduğunu ve Üniversite'yi hakettiğini söyledi.



Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'E yaptıkları ziyaretin çok olumlu geçtiğini, mutlu ve umutlu olduklarını belirten Kaymakamımız Orhan Şefik GÜLDİBİ,

Tarsus'un en büyük sıkıntısının büyük bir heyecanı olmasına rağmen, bu heyecanı aksiyona, enerjiye dönüştüremediğini, durgun bir enerjiye sahip olduğunu, mevcut enerjisini eyleme dönüştürmesi gerektiğini ve 'Ortak akılda' buluşulması gerektiğini ve bu konuda herkesin desteğini beklediklerini, Tarsus Üniversitesi'ne giden yolda, bilimsel anlamda bir yol haritası izleyeceklerini ifade etti.

Bilgiye ulaşmanın yolunun Üniversiteler'den geçtiğini, bu hedefe ulaşmak için ise gayret gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakamımız Orhan Şefik GÜLDİBİ;

'Tarsus 10 bin yıllık tarihiyle bölgede yaşayan tüm uygarlıkların rüyalarını süslemiş, bazılarına başkentlik yapmış istisnai bir ilçedir.

Çünkü tarihin yetiştirdiği her devlet adamı, şair, ressam Tarsus'u görmeden ölmemeyi arzulamışlardır.



Tarsus, üniversiteyi hak etmektedir. Çünkü, Tarsus binlerce yıldır ismi değişmeden gelmiş, İncil'de bu isimle anılan bir ilçedir.

Çünkü, sadece tarımsal bir ürünün değil, Türkiye'de var olan her tarımsal ürünün yetiştirildiği tarımın başkentidir Tarsus.

Çünkü tamamlandığında, Türkiye'nin ikinci büyük hava limanı olacak Çukurova havaalanı Tarsus'ta dır.

Tarsus Üniversiteyi hak etmektedir. Çünkü, Tarsus-Kazanlı Turizm koruma ve gelişme bölgesinde inşa edilecek 15 bin yataklı turizm tesisleriyle, Gülek Karboğazı kayak tesisleriyle doğu Akdeniz'in turizm merkezi olacaktır. Çünkü, Türkiye turizm stratejisi 2023 raporunda tanımlanan 'İnanç Turizmi koridoru' başlangıç noktası Tarsus'tur' dedi.

Konuşmaların ardından, Tarsus Üniversitesi'nin bilimsel raporlarının hazırlanması konusunda 6 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

Komisyonun önümüzdeki ay içinde çalışmalarını şekillendireceği belirtildi.



Toplantıya, Kaymakamımız Orhan Şefik GÜLDİBİ, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Tarsus'a bağlı beldelerin Belediye Başkanları, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı binbaşı Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU Çağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi'nden akademisyenler, meslek odaları başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu ve davetliler katıldı.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder