15 Haziran 2012 Cuma

Ak Parti il kongresi öncesi son durum(9) Sedat Yılmaz yazdı.


Özellikle son iki gündür Mersin çok hareketli. Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'ın Mersin'de olması şehre ayrı bir canlılık katıyor.Gerçekten de Sayın Çağlayan'ı bu şehrin insanları çok seviyor. Mersin için çok çalışıyor çünkü. Ve Mersin'de olduğunda şehrin potansiyeli artıyor. Mersin böyle bir bakanı olduğu için çok şanslı bir kent.Mersinliler de bunun farkında.O yüzden dediğim gibi Mersin'de onu çok seviyor.

Gelelim il kongresine. Büyük gün yarın. Akgül ve Çöllüoğlu sahaya geç inmelerine karşın kendilerini anlatabildiklerine inanıyorum. Akgül, STK ve Kurum ziyaretler yanısıra delegelere de kendini anlatma fırsatı buldu. Çöllüoğlu, vizyoner kişiliği ile ulaşılabilir ve Mersin'İ Ak Parti belediyeciliği ile tanıştırbilecek fikir ve hedefleriyle adından söz ettirdi. O da bu hafta ilçeler dahil tüm teşkilatları gezdi. Çok güzel de ilgi topladı.

Mekin Merter Salt ise her ne kadar bakan Çağlayan'ın programını takip ettiyse de, Genel Merkez'in adayı sözünün verdiği rahatlamayla bu seçime açıkçası fazla asılmadı

Ama bir şey dikkatimi çekti. İl başkanlığı seçim sürecini "genel merkez adayı" üzerine kuran Salt ve ekibinde sanki bir rahatsızlık hakim. Diğer adaylardan çekiniyor olsa gerek . Hele ki ilçe başkanlarının deklarasyon yayınlamak zorunda kalmalarını da eklersek bu seçimde fazla yorulmadı da diyebiliriz. Bu seçimde sürekli genel merkez adayı baskısını delege üzerinde kurmaya çalıştılar sanki. Başarılı olacaklar mı hep birlikte göreceğiz. İl kadın kolları başkanının televizyona çıkıp Salt'ı desteklediklerini açıklaması da bu rahatsızlığı anlatıyor.Örneğin bu akşam Öğretmenevi'nde 600 delegeye yemek verilecek. Şöyle düşünüyorum.Hani genel merkez adayıysanız ve seçimi garanti görüyorsanız sürekli bu açıklamayı hatırlatarak bir baskı unsuru haline getirmeye ne gerek var.Bu korku neden? Yada ilçe başkanlarının deklarasyon yayınlamalarına aynı şekilde ne gerek var. Hep beraber seçime girersiniz ve kazanırsınız. Bu kadar basit.

Tekrar söylüyorum Mersin'de diğer partilerden bir ses çıkmıyor.Valiliğin billboard asmasına tepki koyan CHP ve MHP il kongresi hakkında bir açıklama yapmıyor.Renk belli etmiyorlar.Çünkü onlarda 2014 yılındaki yerel seçimlerde kazabilmeleri için Salt'ın il başkanlığını istiyor.

Birde karşılarına keza 2009 daki gibi iddia edilen bir seçim koalisyonu çıkarsa hepten kaybeder Ak Parti.

Sırtınızı hükümetin icraatlarına dayayıp yada sadece Akdeniz Oyunlarına güvenip son iki yılda olduğu gibi ne çalışıldığı belli olmayan,paylaşılmayan ve yerel yönetimleri eleştirmeyen bir anlayışla hareket ederseniz 2014 seçimleri için şimdiden geçmiş olsun diyebiliriz.

Daha kısa bir ifadeyle geçmiş 2 yılda yapılan çalışmalar Ak Parti İl yönetiminin Mersin'i almaya yetecek bir referans yaratmadığını söyleyebilirim.

Hükümetin ve özellikle Bakan Çağlayan'ın Mersin için yapmaya çalıştığı özverinin ve Mersin'i bir dünya kenti yapmak için verdiği mücadelenin karşılığı Mersin'i Ak Parti belediyeciliği ile tanıştırmak olacaktır. Salt ve ekibi bunu başarır mı bilmiyorum. Çünkü plan ve hedeflerini il kongresi öncesi duymadım Tek duyduğum hükümetin icraatlarını yinelemesi.

Eleştiriyoruz diye adaylar bize kızmasınlar.Eleştirimizi yapıyoruz. Çünkü eksik gördüğümüz şeyler var. Eleştiriyoruz. Çünkü bu kenti seviyoruz ve en güzel ellerde bir dünya kenti olma yolunda gitsin istiyoruz. Çünkü bu kent çok güzel şeyleri hakkediyor.

Büyün adaylara yarınki seçimde başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder