8 Haziran 2012 Cuma

Mehmet Faruk Akar, CHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı...


CHP Mersin İl Kongresi için geri sayım sürerken, il başkanlığına aday olanlar da partililerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü adaylığını açıklayan Bora Yorulmaz’ın ardından bugün de 2008’deki kongrede il başkanı seçilen, ancak kısa süre sonra il yönetiminin istifa etmesiyle başkanlığı düşen Mehmet Faruk Akar, il başkanlığına aday olduğunu, kalabalık bir partili grubunun desteğiyle açıkladı. Akar’ın CHP il binası önünde yaptığı açıklamaya, Akar’a destek veren 9 ilçe başkanı ile İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ve Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel de katıldı. Akar, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı’nın da il başkanı sıfatıyla yer aldığı açıklamaya partililerin alkışları ve sloganları eşliğinde geldi.

Akar’ın açıklamasından önce dokuz ilçe başkanı adına konuşan Silifke İlçe Başkanı Çağatay Akyürek, Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel, Toroslar İlçe Başkanı Mustafa Erkoç, Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz, Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, Gülnar İlçe Başkanı Yüksel Zil, Bozyazı İlçe Başkanı Nevzat Turgay, Çamlıyayla İlçe Başkanı Ali Şen, Akdeniz İlçe Sekreteri Mehmet Yeşil, Saymanı Semih Palamut ve delegasyonlarının Akar’a destek vereceğini bildirdi. Akyürek, "Bizler bu örgütler olarak, genel merkezimizin oluşturduğu temel politikaları esas alarak Mersin’in tamamında siyaset üreten, CHP’yi halkla kucaklaştıracak bir anlayışı hakim kılacak, önümüzdeki yerel seçimleri kazanacak bir ivmeyi partiye kazandıracak, Çalışkan ve üretken bir CHP il örgütünün oluşumuna katkı verecek bir yapının kurulması adına Mehmet Faruk Akar’ın il başkanlığı adaylığını destekliyor ve birlikte yola çıkıyoruz. Tüm partililerimizi bu oluşuma destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

ŞANLI, PARTİLİLERDEN RİCA ETTİ: "KONGREDE KAVGA ETMEYİN"

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Şanlı da 10 Haziran Pazar günü 34. CHP Mersin Olağan İl Kongresi’ni yapacaklarını kaydetti. Kongrenin bir demokrasi şöleni şeklinde geçeceğini vurgulayan Şanlı, demokrasi gereği herkesin aday olma hakkı bulunduğunu belirterek, "Cumartesi günü Bora Yorulmaz adaylığını açıkladı, bugün Faruk Akar adaylığını açıklayacak, yarın da Ahmet Yorgun adaylığını açıklayacağını söyledi. Biz, pazar günkü kongrenin tam bir demokrasi yarışı içinde geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Ak Parti iktidarının tüm gücüyle Mersin’de belediyeleri almak istediğine işaret eden Şanlı, bu kongrede başkanlığa aday olanlara, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte en az 7 ilçede belediye başkanlığını kazanma hedefini devredeceklerini dile getirdi. "Onlara karşı sizler, bizler direneceğiz, Mersin’i CHP’nin kalesi yapacağız" diyen Şanlı, partililerden, pazar günü yapılacak kongrede tatsızlık yaşanmaması için ricada bulundu. Şanlı, "Lütfen, hepinizden rica ediyorum; birbirimizle o kongre salonlarında hiçbir şekilde tartışmayacağız, hiçbir şekilde kavga etmeyeceğiz. O salonlarda birlik olacak, beraberlik olacak. Kim kazanırsa hepimizin başkanı olacak, hepimiz onun emrinde CHP’yi iktidar yapmak için çalışacağız" diyerek, Akar’a başarılar diledi.

"CHP’Yİ AÇIK ARA BİRİNCİ YAPMAK İÇİN ADAYIM"

Partililerin sloganları ve alkışları eşliğinde kürsüye çıkan İl Başkanı Adayı Faruk Akar ise bugün üçüncü defa adaylık açıklaması yaptığını anımsattı. CHP’nin Mersin’deki konumunu daha ileriye götürmek için aday olduğunu ifade eden Akar, seçildiği takdirde yapacaklarını partililerle paylaştı. Mersin’in, CHP’nin kendi iç sorunları ve kentin sorunları olmak üzere iki temel sorunu olduğunu belirten Akar, "Mersin’de temel sorun turizm, çalışma hayatı ve narenciyeyle ilgilidir. Mersin’de bir siyasi erk eksikliği vardır. Bunu 2008’deki kongre sonrası il başkanı olduğumda söylemiştim. Eksik olan Ak Parti hükümetinin Mersin’e yatırım yapmaması, Mersin’i cezalandırmasıdır. Hükümet, bu güzel kente bir taraftan nükleer santral koyarken, Tarsus tarafında da kimyasal atıkları bertaraf alanı yapıyor. Biz Ak Parti’nin her yaptığı işin takipçisi olacağız" dedi.

Mersin halkının 11 milletvekiline oy verdiğini aktaran Akar, şöyle devam etti: "Biz kendi vekillerimizle kendi eksiklerimizi göreceğiz, Mersin’deki sorunları TBMM’ye yansıtmaya çalışacağız ama bunları yaparken AK Partili ve MHP’li vekillerin de peşini bırakmayacağız. Mersin’e bir şekilde yatırım, teşvik gelmesi, insanlarımızın karnı tok, sırtı pek, işi gücü yerinde, çalışma hayatı düzenli bir kent olabilmesi için takipçisi olacağız. İl başkanı adaylığımızın temel gerekçeleri bunlar."

Mersin’in neresinde bir sorun varsa örgütüyle beraber orada olacağının da altını çizen Akar, bu sorunları Türkiye’ye yansıtacaklarını dile getirdi. Belediye başkanlarının tüm icraatlarını paylaşacaklarına da vurgu yapan Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "Partimizin ilke ve tüzüğü doğrultusunda kendimizi organize ediyoruz, kadın ve gençlik kollarını daha aktif hale getiriyor, Mersin’in sorunlarını da hep beraber çalışıyoruz, kamuoyuyla paylaşıyoruz. Partiyi açık ara birinci yapmak için il başkanlığına adayım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder