11 Haziran 2012 Pazartesi

Kızkalesi Belediye Başkanı Kale"Bize sahip çıkın"


Anadolu Spor Gazetecileri Derneği üyesi bir grup gazeteci kuruluşlarının 20. yılı  nedeniyle Mersin’in en önemli turizm değerlerinden biri olan Kızkalesinde biraraya geldi.  Bu anlamlı birlikteliğe Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale’de katılarak, gazetecilere Kızkalesindeki son gelişmeler ve yaşanılan sorunlarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Yaklaşık 20 kişilik bir grubun katıldığı gezinin sabahki bölümünde gazeteciler Belediye Başkanı Necati Kale ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya sahili baştan aşağı yenileyen ve yeni yüzüyle kent turizmin hizmetine sunan  Cafer Giritli ve Şinasi Seyran     de katıldı.  Kahvaltıda bir açılış konuşması yapan ASGD Şube Başkanı Fatih Şahin, Kızkalesinde bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve kent turizmi için büyük önem taşıyan bu alanın yaz sezonunda yine Mersin’in parlayan yıldızı olacağından süphe duymadıklarını söyledi. Şahin “ Yeterince önem vermediğimiz ama kentin imajı için hayati önem taşıyan kızkalesinin tanıtımına katkı sağlamak için buradayız. Bu etkinikten çıkacak  mesajlar umarız bu güzel tatil beldemize katma değer olarak döner.” Dedi.

İMAJIMIZI DÜZELTTİK

Kahvaltıda  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Necati Kale Kızkalesinin en büyük sorununun önyargı olduğunu söyledi. İnsanların hafızalarında bu beldenin hep kötü hizmet ve davranışlarla anıldığına dikkat çeken Kale, “ Göreve geldiğim 1999 yılından bu yana bu kötü imajı silmek için elimizden ne geliyorsa yaptık. Gördüğünüz üzere Kızkalesi’nin Antalya’daki sahillerden hiçbir farkı yok. Sorunlarımızı teker teker ardımıza atıyoruz. Özellikle Mersinlilere sesleniyorum, kentinize sahip çıkınız.” şeklinde konuştu.

HUZUR VE GÜVENİ TESİS ETTİK

Hizmet anlayışı ve plaj işletmeciliği açısından son dönemlerde inanılmaz gelişme kaydettiklerini söyleyen Başkan Kale, bin 600’lerde seyreden kış nüfusunun yaz aylarında 50 bini aştığını kaydetti. Kızkalesinde artık hizmet ve güvenlik açısından hiçbir sorun yaşanmadığına dikkat çeken Kale, “ İnsanlarımızın aileleriyle huzur içinde tatillerini geçirebilecekleri bir ortamı tesis ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu sezonda yine önemli sanatçılarımızı beldemizde ağırlayacağız. Özel programlar için gerekli başvurularımızı bu senede yaptık. Ayrıca Akdeniz Oyunlarında gerçekleştirilecek olan beach-voley müsabakalarının bir provası niteliğinde bir turnuva düzenlemek için gerekli çalışmalarıda yaptık. Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğiz.” Dedi.

YÖNETİCİLERİMİZDEN İNİSİYATİF İSTİYORUZ

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun kente ilk geldiği günden bu yana kendilerine yardımcı olduğunu da vurgulayan Başkan Necati Kale, “ Kızkalesi Mersin’in dünyaya açılan pencerisidir. En önemli görselidir. Buna rağmen bazı sorunlar yaşıyoruz. Ülkemizde maalesef bürokrasi ve demokrasinin savaşı var .. Ve hep bundan bürokrasi galip çıkıyor. İşte size örnek. bir tatil beldesi olmamıza rağmen gürültü kirliliği nedeniyle belli bir saatten sonra yasalara takılıyoruz. Saat 12den sonra eğlence merkezlerine dayatılan kurallar turizm anlayışını baltalıyor. Tatil beldelerin yaşam 12 den sonra başlıyor.  Yılda yapılacak birkaç etkinlik bu yasal düzenleme nedeniyle sorun haline geliyor .Bu konuda esneklik ve inisiyatif bekliyoruz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI OLUMSUZ ETKİLER

Çıkarılacak olan Büyükşehir yasasından negatif anlamda etkilenecek beldelerin başında Kızkalesinin olacağını söyleyen Başkan Kale, “Burası özel bir turistik bölge ve özel bir hizmete ihtiyacı var. Susanoğlu, Ayaş, Narlıkuyu gibi çok sayıda turistik alan da bu olumsuz etkilenmeden payını alacak. Ancak en çok etkilenecek olan yer Kızkalesi’dir. Çünkü burası özellikle yerli turistlerin en çok kullandıkları alan.. Bu nedenle 24 saat hizmet gereklidir.

Biz  karışıklı ve sorun karşısında personelimiz direkt olarak müdahale ediyor. Belediye hizmeti açısından 112 gibi hizmet veriyoruz. Büyükşehir olsa bu derece hızlı hizmet verilebilir mi? Özverili hizmet için bölgenin insanı olmak lazım.” Şeklinde konuştu.

KALEYİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE AYDINLATACAĞIZ

Kızkalesinin aydınlatılması konusunda da gazetecilere bilgi veren Başkan Kale , “Denizin içinde olan kalenin aydınlatma işi ile ilgili bir proje ürettik. Bu üstelik enerjinin tamamını güneşten sağlamak gibi büyük ve çevreci bir proje. İhaleler yapıldı ve 17 Haziran’da da yer tahsisi yapacağız. Led aydınlatma ile gece bile kalenin tüm ayrıntıları görülebilecek. Şu anki durum geçici. Biz belediyenin imkanları ve  kablo sistemi ile ancak bu kadar aydınlatabiliyoruz.” Diye konuştu.

İLÇE OLMAK İSTİYORUZ

Bazı beldelerin birleşerek ilçe haline gelmesi konusunda kendilerinin de projesi olduğunu söyleyen Başkan Kale, bu konuda henüz olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Narlıkuyu, Esenpınar ve Kumkuyu ile birleşerek bir sahil ilçesi olmak için proje ürettiklerini söyleyen Kale, “ Projeyi il başkanımız Başkabakanımıza sundu. Çok ta beğendiğini söyledi ama son öğrendiğimize göre böyle bir düşüncesi olmadığını söylemiş. Çok üzüldük. Oysa kabul edilse çok güzel bir turizm ilçesi olabilirdik.. Ama bu konudaki çabamızı sürdüreceğiz. Kızkalesinin markalaşması konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başbakanımız eğer gelip bu beldeyi görse eminim ki fikri değişir. “ dedi.

SESİMİZİ DUY MERSİN

Son olarak kentin dinamiklerine de seslenen Başkan Kale, adeta terzi kendi söküğünü dikemez durumunda olduklarına dikkat çekti. Kale “ Çevre illerden milletvekilleri, idareciler Kızkalesi’nde tatil yapıyor ama bizim ne bürokratlarımız ne kent yöneticilerini buraya çekemiyoruz. Kızkalesinde tatil mi yapılır diyenler bu kentte tek mavi bayraklı plaja sahip olduğumuzu unutmamalılar.  Diğer mavi bayrak alan yerlerin tamamı, özel tesisler. Biz tüm plaj ve bölge için mavi bayrak almışız. Bu derece kendimize güveniyoruz. Ama heryere duyurduğumuz sesimizi bir Mersinlilere duyuramıyoruz.. Bu önyargı artık ortadan kalkmalı” dedi. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder