8 Haziran 2012 Cuma

Yobazlığın gölgesinde Yobaz'ı sahnelediler


8.Yıldızlar Altında Tiyatro Şenliği kapsamında, Mini Amfi Tiyatro’da kalabalık bir seyirci kitlesi karşısında oynanan oyun, büyük beğeni kazandı.

Din kisvesi altında, saf insanları kandıran bir din tüccarını anlatan oyunu; Metin Balay yazdı, Mehmet Tekkanat yönetti.



Teknik masada Mehmet Dutlu ve Çetin Özpınar’ın görev aldığı oyunda; Ali Mansuroğlu, Ayşegül Tangören Selçuk, Derya Uslu, Mehmet Tekkanat, Vedat Yalçın, Gülşah Nur Ocak, Mahir Okdemir, Aysun Kızıldağ ve Barış Dinçer oynadı.

TEKKANAT: “ÜLKEMİZİN KARANLIĞA GÖTÜRÜLMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ”

Sık sık alkışlarla desteklenen oyun sonrası bir konuşma yapan Yönetmen Mehmet Tekkanat; yüzyıllardır süregelen bir olguyu, din üzerinden sömürü yapan sahtekarları anlatmaya çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “ Düne kadar olmaz denilenlerin olduğu olayları, gelmez denilen günleri yaşamaya başladık. Din üzerinden yapılan sömürü ve kandırmaca en üst düzeye çıkmış durumda. Bu oyun yıllar öncesinden bugünleri gören ve uyaran bir oyun. Ama insanlarımızın üstüne ölü toprağı serilmiş, görmediler, görseler de ciddiye alıp önlem düşünmediler.



Baskının ve yasakların olduğu toplumlarda en kolay yol din üzerinden siyaset ve sömürü yapmaktır. Biz, Cumhuriyetimiz ve onun getirdiği özgürlükler için, geleceğimiz için, özgür ve kişiliği sağlam çocuklar yetiştirmek için elimizden ne gelirse yapacağız. Baskılara, zorbalıklara ve (nereden gelirse gelsin) yobazlara izin vermemeye kararlıyız. Sözümüzü sahnede söylüyoruz. Bu gün, duyarlı insanlara her zamankinden daha fazla gereksinmemiz var.

Hep birlikte ülkemizin karanlığa götürülmesine izin vermemeliyiz”









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder