3 Haziran 2012 Pazar

Mersin Ak Parti Ve Chp’de Kongre Öncesi Son Durum..Günün analizi.Sedat Yılmaz yazdı


Mersin CHP’deki son duruma bakarsak, dün Bora Yorulmaz adaylığını kamuoyu önünde açıkladı. “Güçlü bir örgüt yaratacağım ve çoban ateşini Mersin’den yakacağım” söylemini dile getirdi. 1o yıldır Mersin’den uzak kalması nedeniyle Mersin’deki değişimi okuyabilmesi ve çözümlemesi konusunda açıkçası şüphelerim var.

Dünkü konuşmasında “Ya karanlığı yenip güneşi birlikte göreceğiz, ya da dönülmez yol sürecinde tüm kazanımlarımızı yitireceğiz” Bu cümleye kafam takıldı.Türkiye’nin karanlıkta olmayıp. 2023’e emin adımlarla ve güçlü ekonomisi ile giderken,bu tür ‘korku ve dönülmez yol süreci ‘gibi kavramlarla siyaset yapmanın bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum.Bu tür söylemler eskide kaldı. Bence vatandaşa daha etkili ve pozitif fikirlerle çıkılmalı.

Mehmet Faruk Akar’a gelince, şansı biraz daha fazla görünüyor.Birçok ilçe başkanı destekliyor.Hatta önümüzdeki günlerde kamuoyunun karşısına çıkıp desteklerini ilan edecekleri söyleniyor. Her yerde dolaşıyor.Seçilirse herhalde “Nerde kalmıştık” diyecek. Bilindiği üzere bir dönem seçimle geldiği il başkanlığında bulunurken bu başkanlığı elinden alınmıştı.

Ahmet Yorgun ise, o da çalışanlar arasında.Ön plana çıkanlar olmazsa ortaya çıkacak sürpriz bir isim.

‘Değişim lazım’ diyor.Bakalım hep birlikte göreceğiz

Yılmaz Şanlı cephesinde değişen bir şey yok.Aday değilim demeye devam ediyor. Yılmaz Şanlı’nın uyguladığı politika seviyesi oldukça yukarıdaydı.Diğer adayların bu çıtanın seviyesine gelmiş olduğunu henüz göremedim.Bırakın gelmeyi geçmiş olmaları lazımdı.

Adaylara baktığımızda hep yapılacak olanlar söyleniyor. Ama Şu ana kadarki süreci doğru düzgün analiz eden çıkmadı.Bir adayın görevi de süreci iyi okuyup analiz yapması değil mi?

Şimdi de Mersin basınının bir türlü CHP’deki kongre sürecinden başını kaldırıp, bu kentte bir de “Ak Parti kongresi yapılıyor” diyemediğini ve takip etmediğini düşünerek biraz da Mersin Ak Parti’deki kongre sürecine değinelim.

Aslında daha önceki yazım da da belirttim.. Mevcut yönetimin Mersin basınından uzak oluşu ve basınla sık sık bir araya gelmeyişinin bir başka sonuçlarından biri de şu anda Mersin basını sadece bakanın gelmesini yada Başbakan Erdoğan’ın Mersin’e kongreye gelecek olmasının haber olacağı mantığı ile hareket etmesine yol açıyor düşüncesindeyim. Zaten Başkan Salt’ı da ancak bakanın Mersin’e geldiğinde görmemiz de bu yüzden.Bakın son 1 aydır Mersin’de CHP kongresi konuşuluyor ve haberleri yapılıyor.Ak parti kongresi ile ilgili haber bulmanız zor. Ancak basın toplantısı yapılır ise haber geçiliyor.

Neyse gelelim Mersin Ak Parti’ye. Yarış kızıştı. Aslında daha heyecanlı hale geldi.Aday sayısı üç oldu. Bir tarafta son 20 gündür sahaya inen Mustafa Akgül ve onunla birlikte çalışmalarını hızlandıran Salt ve ekibi,Diğer yandan dün adaylığını açıklayan ve önümüzdeki günlerde kamuoyu ile adaylığını paylaşacak olan ve son 10 yıldır Mersin siyasetini çok iyi analiz etmiş ve etkin çalışmalarda bulunmuş İrfan Çöllüoğlu var.

Mekin Merter Salt ekibi mahalle toplantılarına devam ediyor. Mustafa Akgül de hızlı çalışanlardan STK ve diğer kuruluşları geziyor ve hedeflerini anlatıyor.

İrfan Çöllüoğlu sürpriz bir aday.Vizyoner.Şunları yapacağım,bunları yapacağım demekten çok önce Mersin’i ve siyasetini çok iyi analiz etmenin gerekliliğini savunuyor.Bu bakımdan da inovatifhaber’de röportajını okuyabileceğiniz gibi Mersin’i çok iyi biliyor ve analizini yapıyor. Başarılı görevlerde bulunmuş. Siyasi birikimlerini şimdi Mersin’i Ak Parti belediyeciliği ile tanıştırmak için yola çıkmış bir isim.

Mersin ve Ak Parti’nin bir arada düşünüldüğünde farklı bir sinerji yaratacağını ve bu sinerjinin Türkiye’ye katma değer yaratacağı gibi farklı bir düşünceye sahip bir aday. Düşünceleriylel hedefleriyle farklılığını hissettirmeye başladı.

Dedim ya çok çekişmeli bir kongre süreci yaşayacağız.

Tüm adaylara başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder