10 Haziran 2012 Pazar

CHP Akdeniz İlçe kadın kolları seçimleri sonucuna itiraz


CHP Akdenz ilçe kongresinde gergin anlar yaşandı. Divan Başkanlığını Av.Semra Kabasakal'ın Gülten Çavuş ve Fatoş Boran'ın da divan üyeliklerine seçildiği kongre oy sayımlarının yapıldığı andan itibaren şiddetli tartışmalara sahne oldu.
Saniye Kakız, delege olmayanların da oy kullandığını ve bunlarla ilgili tutanak tutulmadığını iddia etti. O sırada ortam gerilmeye başladı. Yapılan sayımda sandıktan 357 oy çıktığı söylendi. 2 fazla oy çıktığı saptanınca bunlar iptal edildi.
Seçim sonucunda ise Hamide Bozlu 182 oy aldı.Diğer aday Saniye Kakız ise 173 oy aldı.
Saniye Kakız, itirazlarını sürdürdü ve tekrar imzalar sayılmaya başlandı. Yeniden yapılan sayımda hazirun listesinden bu sefer 350 imza çıktı. 7 oyun fazla çıkması tartışmaları alevlendirdi. Saniye Kakız seçimde bir takım oyunlar oynandığını iddia etti ve seçimlerin iptal edilmesini istedi.
Daha sonra seçim sandığı apar topar ilçe başkanlığına götürüldü. Sandık götürülmesine izin vermek istemeyenler arasında itişmeler yaşandı.

Akdeniz ilçe Başkanı Ünal Uyar'a son durumu sorduğumuzda gelen itiraza göre karar vereceklerini söyledi.

Seçimde gözetmen olan Pakize Güler de konu ile ilgili olarak" İddiaalar asılsızdır. Her iki adayda gayet güzel seçime hazırlandılar. Gerek oy kullanma sırasında gerekse de oy sayımı sırasında her iki adayın temsilcileri görev aldı.Onların gözleri önünde seçim gerçekleşti.Öyle bir şey varsa o esnada neden itiraz edilmedi de seçim sonuçlandıktan sonra itiraz edildi"şeklinde açıklamada bulundu.
Şimdi Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar'ın seçim sonucuna ilişkin yapacağı açıklama bekleniyor.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder