24 Mayıs 2012 Perşembe

Arkeo-Sev'den Modern Arkeoloji binası müzesi kampanyası


Arkeo-Sev'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
Bilindiği üzere, Mersin'e  yeni bir "arkeoloji müze binası" konusu uzun yıllardır bir "proje" halindedir.

Arkeo-Sev sivil platformu, Mersin Müzesi yetkilileri ile dayanışma halinde, geçen yıl, 22 Temmuz 2011 tarihinde, "Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" temelinde bir kampanya başlatmış; bazı milletvekillerimizin de katıldığı bu kampanya, kent içi ve dışından sivil ve resmi bir dizi kişi ve kurumun desteğini kazanmıştı.

Yerel ve ulusal yazılı-görsel medyada  "Yeni bir müze binası istiyoruz!"  ana başlıklı kampanyamız yer bulmuş; değişik gazeteciler bu konuya ilişkin yazılar yayınlamıştı.

Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nun, 19 Ekim 2011'den itibaren gazetelere yansıyan "Mersin'e yeni bir Arkeoloji Müzesi yapılacağı müjdesi" bizleri sevindirmiş ve umutlandırmıştı.

Ne var ki, 18 Mayıs 2012 tarihinde, Mersin Müzesi'nde gerçekleşen "Müzeler Günü"nde, müze md. sayın Songül Ceylan Bala, konuşması sırasında, Mersin Deniz Müzesi bitişiğindeki, Mersin Arkeoloji Müzesi için tahsis edilmiş olan parselin, "Kütüphane binası" projesine aktarılacağı yönünde  bilgiler vermiştir.

Arkeo-Sev olarak Mersin için modern bir kütüphane binasına karşı değiliz; tersine destekleriz. Fakat, yıllardır Müze'ye tahsis edilen bu alanın, yanında Deniz Müzesi bulunan ve "kentin prestij örneği" olması gereken Arkeoloji Müzesi parselinin, bir takım "açıklanmamış başka projelere" kurban edilmesinden yana değiliz.

Bu konu, sadece Müze'nin  ve-ya Arkeo-Sev'in ilgi alanı değildir. Modern kentlilik bilinci içinde bulunan tüm medyamızın, sivil ve resmi kurumlarımızın, tüm vatandaşlarımızın konusudur.

Bu gerekçelerle, "Mersin'e Modern Bir Arkeoloji Binası" talebine herkesin, daha kuvvetli bir şekilde sahip çıkmasını bekliyoruz.

Arkeo-Sev Sivil Platformu


http://arkeosev.blogspot.com/2011/07/arkeo-sev-mersine-arkeoloji-muzesi.html

http://arkeosev.blogspot.com/2011/07/mersine-modern-arkeoloji-muze-binas.html

http://www.facebook.com/events/216749605029959/

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil