17 Mayıs 2012 Perşembe

Mersin CHP 19 Mayıs'ı kendi programıyla kutlayacak


Konu ile ilgili Mersin CHP İl başkanı düzenlediği basın toplatısıyla programın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.
Şanlı, "CHP Mersin İl Örgütü olarak 19 Mayıs Cumartesi günü saat 11 de  İl Başkanlığı Binamızda Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir İlçe Başkanlıkları, Kadın ve Gençlik Kolları, partililerimiz ve halkımız ile birlikte davul çalarak, halay çekerek kutlayacak ve saat 12.30 da Cumhuriyet Alanındaki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Anıtına Çelenk sunulacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra yapılacak konuşmalar ile 19 Mayıs kutlaması Cumhuriyet Alanında devam edecektir. "dedi.

Şanlı gazetecilerin sorusu üzerine il kongresinin muhtemelen 10 haziran'da yapılacağını ama henüz yönetimde kararıunı alınmadığını belirtti. Adaylığı konusunda henüz birşey söylemek istemediğini belirten Şanlı, yerel seçimlere güçlü girmelerinin gerektiğini söyledi ve şu anda teşkilattan kaynaklanmayan bazı sorunların olduğunu bunlar aşıldığında il kongresi için adaylık süreci hakkında daha net bir cevap verebileceğini belirtti.

İl Başkanı Şanlı'nın 19 mayıs kutlamaları hakkındaki basın açıklamasında ise şunları söyledi:

19 Mayıs Kurtuluşun, milli mücadelenin başladığı gündür.
19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür.
19 Mayıs yarınları aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama ülkemizi yönlendiren ve tam bağımsızlığımızı sağlayanların öncüsü olan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün doğum günüdür.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, Gençliğine olan güvenini kurduğu Cumhuriyeti onlara emanet ederek göstermiş; gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamış;
“Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni,  ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diyerek Gençliğe Hitabeyle gençlerimize çok büyük sorumluluk vermiştir. Ulusal Kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu'ya çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919 gününü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN.

CHP Mersin İl Örgütü olarak 19 Mayıs Cumartesi günü saat 11 de  İl Başkanlığı Binamızda Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir İlçe Başkanlıkları, Kadın ve Gençlik Kolları, partililerimiz ve halkımız ile birlikte davul çalarak, halay çekerek kutlayacak ve saat 12.30 da Cumhuriyet Alanındaki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Anıtına Çelenk sunulacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra yapılacak konuşmalar ile 19 Mayıs kutlaması Cumhuriyet Alanında devam edecektir.

Demokrasiyle yaşamak isteyen, Tam Bağımsızlığı savunan,  İnsan haklarına ve özgürlüğe inanan herkesi, sivil toplum kuruluşlarını, güçlü seslerini duyurmak üzere 19 Mayıs kutlamalarına davet ediyorum.
YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN 19 MAYIS.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder