22 Mayıs 2012 Salı

Hindistan ülke tanıtım toplantısında işadamlarına çağrı yapıldı.


Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD) olarak ilimiz ve ülkemizin geleceği adına faaliyetlerimizi aralıksız sürdüren MERSİN ASİAD, iş görüşmeleri ve iş gezilerine üye işadamlarının katılımını sağlayarak ülke ekonomisinin gelişmesi yönünde çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Hindistan Büyükelçisi Sayın Susmita Gongulee Thomas’ın katılımıyla düzenlenen ülke tanıtım toplantısı gerçekleşti.Toplantıda Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan,Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda işadamı hazır bulundu.

Toplantıda bir sunum yapan büyükelçi Thomas, Hindistan'ın dünyada dördüncü büyük ekonomisi olduğunu vurgulayarak, 2012-2014 döneminde 3. sıradaki Japonya'yı geçerek üçüncü olmayı hedeflediklerini söyledi.
Hindistan'ın çok iyi bir işgücüne sahip olduğunu söyeyen Büyükelçi Thomas,Okuryazarlık oranının %80'lerde olduğunu belirtti. Bir çok sektörde işadamları Hindistan'ın cazip bir ülke olduğunu belirten Thomas, "Dünyadaki bir çok ünlü markalarla,şirketlerle işbirliği içindeyiz. Burada yatırım yapacak işadamlarına her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Vize,oturma,yüzde yüz sermayeli iş kurma gibi her türlü kolaylıkları sağlıyoruz. İşadamlarına yasal prosedürleri oldukça azalttık. Türk işadamlarına 3 günde vize veriyoruz. Seyahat için gelecek olanlara ise aynı gün vize veriyoruz."dedi.
Hindistan'la Türkiye'nin özellikle mobilya sektöründe aynı geleneksel çizgide buluştuğunu belirten Thomas,Hindistan'ın mobilya sektörüne  olan ihtiyacının arttığını söyledi ve "Ahşap alanındaki gelişmeleri yerinde görmek ve Türkiye ile Hindistan arasında ne gibi işbirlikleri yapılabileceğini araştırmak istedik. Aralık ayında Hindistan'da bir mobilya fuarı açılacak. Fuarımız Türkiye ve Mersin'in iş adamları için büyük bir fırsattır" şeklinde konuşarak 6-9 aralıkta Yeni Delhi'de yapılacak Mobilya fuarına tüm işadamlarını davet etti ve burada yatırım yapmaya çağırdı.Bu fuara dünya çapında katılımcıların %80'inin katılacağını,asyadaki en kapsamlı ve en özel mobilya ticaret etkinliği olacak olması ve yeni,yaratıcı mobilya stil ve trandlerini ortaya çıkarıyor olması açısından çok önemli bir uluslarası organizasyon olduğunun altını çizdi.

Sunumların ardından dernek başkanı Mehmet İlhan ve Büyükelçi Thomas karşılıklı olarak hediyeler sundular.


























1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil