23 Mayıs 2012 Çarşamba

Silifke kültür haftasında batırık etkinlikleri


Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de kültür haftası etkinliklerine katılan yabancı halk oyunları gruplarının bazı üyelerine batırık ikram etti.
6 yarışmacının katılımıyla Kamu-Sen bahçesinde düzenlenen yarışmada batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, servis şekli, kullanılan kaplar dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.
Yarışmada ise Şadiye Yeşil-Emine Sandak birinci, Hülya Atilla ikinci, Behiye Turaç üçüncü oldu. Birinci tam altın, ikinci yarım altın, üçüncü ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Öte yandan Kültür haftası etkinliklerini katılıp batırık yarışmasında gösterilerini sunan Bulgaristan Gabrovo Igraoftsı, Kazakistan Kokshetau Shalkima, Kosova Vitina, Karadağ Vrelo İbra Rojaye, Ukrayna Vıltıs Litva, K. Osetya İrbis Vladikavkaz, RF. Yakutistan Boordurdar Yakutsk, Ukrayna Kırım Bahçe Saray İlham, Bergama Belediyesi halk oyunları guruplarına batırık ikramı yapıldı. Belediye personelleri tarafından büyük leğenlerde yapılan batırık ise yarışmayı izleyen vatandaşlara dağıtıldı.
Başkan Öngel, yaptığı konuşmada, batırığın Silifke’de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olduğunu, bu içeceğin çok besleyici ve lezzetli olduğunu kaydetti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder