25 Mayıs 2012 Cuma

Çukurova Kalkınma Ajansından 1 milton TL kaynak


ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, yaptığı yazılı açıklamada şu hususları belirtti: ÇKA tarafından yürütülen ''2011 Yılı Mali Destek Programları'' kapsamında desteklenen projelerle birlikte DFD 2012'nin başvuru açılışının, 17 Mayıs'ta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törenle gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Bu destek türüyle desteklenecek faaliyetler için ÇKA tarafından tahsis edilen toplam kaynak tutarının 1 milyon TL olduğunu ifade eden Şarbak, verecekleri desteğin 21 bin 500 TL ve 86 bin TL arasında olacağını vurguladı.
Öncelikli amaçlarının, Adana ve Mersin'i kapsayan TR62 Düzey 2 Bölgesi'nin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasını sağlamak olduğuna işaret eden Şarbak, yerel yönetimlerden üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarından organize sanayi bölgelerine kadar birçok kamu kurum ve kuruluşunun bu destek programından faydalanabileceğini belirtti.
Şarbak, ÇKA tarafından bu yıl ilk kez başvuru kabulüne başlanan DFD programıyla ilgili şunları kaydetti:
''Program bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi için acil tedbirler almakla birlikte, kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yapmayı amaçlıyor. Bununla birlikte DFD, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme ya da teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların kurulması amacıyla yapılacak ön çalışmalar başlatmayı ve gerçekleştirmeyi de hedefliyor.''
Şarbak, DFD başvurularının 31 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder