28 Mayıs 2012 Pazartesi

Gürsoy"Yeni Plan Bölgenin Anayasası Olacaktır"


Mersin GİAD Başkanı Gürsoy, kentte yaşanan sıkıntıları ve Çevre Düzeni Planı'nı değerlendirdi.Gürsoy, Mersin'in en önemli sorunlarının imarlı arsa sıkıntısı ve kentsel dönüşüm olduğunu ifade etti.Mersin'deki en önemli sıkıntının, yatırımcının kullanacağı büyük imarlı arsa bulunmaması olduğunu kaydeden Gürsoy, bölgeye gelen yatırımcıya arsa ihtiyacını karşılayamadıklarını belirtti.Gürsoy bunun Mersin’de çok büyük bir sıkıntı yarattığını sözlerine ekledi ve Belediye ile ortak çalışılması gerektiğinin altını çizdi.
Mersin'in 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı'nın artık Adana ile birlikte yapılacağına işaret eden Gürsoy, bu planın yatırımlarda bölgenin anayasası olacağına dikkat çekerek” tüm STK’larında bunun içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.buna hep beraber müdahil olunması gerektiğini vurguladı. Bölgenin Adana-Mersin-Antakya olarak planlaması gerektiğinin de altını çizen Gürsoy, 1/100.000'lik plana Antakya'nın da dahil edilmesinin atılacak en doğru adım olacağını vurgulayarak, "Çünkü kalkınma gelecekte bu çanakta yer alacağı için artık olaya  kentsel değil bölgesel bakmak ve  düşünmek lazım" ifadesini kullandı.
Gürsoy, kent girişlerinin son birkaç yıldır sürekli konuşulduğunu, Çamlıbel'de yaşanan sorunun da 4-5 yıldır dile getirildiğini ama bir şeyler yapılmadığına dikkat çekti ve  "Ne yazık ki, buralarda bir şey yapılmıyor. Belediyelerimizden buralara dönüp bakmalarını bekliyoruz. Kent girişleri ve ticaretin zayıfladığı, kentin eskiden beri kalbinin attığı, unutmamamız gereken yerler var, Çamlıbel gibi. Buralara da bakmak gerekir.
TOKİ'nin başlattığı ve geliştirmeye çalıştığı önemli bir proje olan  Kentsel dönüşümün de Mersin’in önemli bir sorun olduğunu ve  sadece kentin doğu girişi olarak bakmamak gerektiğini de savunan Gürsoy, Eğriçam ve Bahçe Mahalleleri gibi kent merkezinde de bazı aksak yerler olduğunu dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder