25 Mayıs 2012 Cuma

Mersin Üniversitesi projelerde dörtte dört yaptı


Üniversiteden yapılan açıklamaya göre,Yapılan değerlendirilme sonucunda “Ekolojik Çevre, Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi” projesi en yüksek  puanı alarak birinci oldu. Dış İlişkiler Proje Koordinasyon Biriminden Öğr. Gör. Berna Aysen, Öğr. Gör. Tanla Hatungil ve Öğr. Gör. Mesut Uzman tarafından hazırlanan, koordinatörlüğünü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu'nun yapacağı proje; göçün yoğun olarak yaşandığı dezavantajlı bölge olan Mersin Akdeniz ilçesindeki çocuklar ve ailelerinin sosyal ve kültürel gelişimlerinin desteklenerek kent yaşamına entegrasyonlarının sağlanmasını hedefliyor. Göç ile gelerek Mersin Akdeniz İlçesinde yaşayan; 7-12 yaş grubundaki ilköğretim öğrencisi 60 çocuk ve ailelerini kapsayan proje ile; Mersin’de göç ile gelen dezavantajlı guruba yönelik, ilk kez çeşitlendirilmiş, alternatif, toplum temelli bir hizmet geliştirilmiş olacak. Hedef grubun, “Ekolojik Çevre Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi’ faaliyetleri ile bilimsel, sosyal kültürel ve sanatsal gelişimleri desteklenerek topluma entegrasyonlarının önündeki engeller kaldırılmış olacak. 265.902,45 TL bütçeye sahip olan projenin bitiminde Merkez,  üniversite bünyesinde faaliyetlerine devam edecek.



Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. İrem Ersöz Kaya’nın kooordinatörlüğünde Tarsus’ta yürütülecek “Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa” projesi ise, Tarsus’a iç göçle gelmiş ve mesleki yeterliği olmayan, ilköğretim mezunu 30 anne ve ortaöğretim mezunu 30 erkeğin mesleki yeterliliklerinin arttırılarak işgücü piyasasına yaklaştırılmalarını hedefliyor. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İŞKUR’un ortaklığı ile yürütülecek projenin bütçesi ise 210.000 TL olarak belirlendi.

Dış İlişkiler Proje Koordinasyon Birimi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan ve Mersin Üniversitesi'nin de ortak olduğu “Mobil Bilgi” adlı proje, değerlendirme sonucu üçüncü oldu. 352. 767,00 TL bütçeye sahip projede, göçle gelerek kentsel varoşlarda yaşayan dezavantajlı nüfusun, bireysel gelişimlerinin desteklenerek kent yaşamına ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmak hedefleniyor. Proje kapsamında, Mersin Toroslar, Akdeniz ve Mezitli ilçelerinde yaşayan; 3-6 yaş grubundaki okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanmayan 3 bin çocuk, bu yaş gurubunda çocuğu bulunan, eğitimin önemi konusunda bilinç düzeyi düşük 600 aile, kamusal hizmetler konusunda bilinçsiz 10 bin kişi ve36 mahalle muhtarının kamusal hizmetler ve okul öncesi eğitimin önemi konusunda bilinçlendirilmesi için seminer ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmesi planlanıyor.

Yine Proje Koordinasyon Birimi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan ve Mersin Üniversitesi'nin de ortak olduğu “Çocuk Akademisi” projesi ise 252.760,97 TL bütçeye sahip. Proje; göçle gelerek kentsel varoşlarda yaşayan dezavantajlı çocukların, bireysel gelişimlerinin desteklenerek kent yaşamına ve sosyal uyumlarına katkıda bulunulmasını hedefliyor. Toroslar Belediyesi ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de ortaklığında yürütülecek proje kapsamında oluşturulacak “Bilim Otobüsü” ile çoğu dağ köylerinde bulunan 11 pilot ilkokulda 3 bin çocuğa ulaşılması, ‘Oyun ve Drama Atölyesi’, ‘Spor Akademisi’ ve ‘Resim Atölyesi’ programlarından 110 çocuğun faydalandırılması ve 600 aileye bilinçlendirme semineri düzenlenmesi planlanıyor.

Mersin üniversitesi bu projeler ile birlikte toplamda 2.311.821 TL’lik Çukurova Kalkınma Ajansı destekli proje yürütmüş ve ÇKA hibelerinden en çok faydalanan kamu kurumları arasında birinci sırayı almış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder