19 Mayıs 2012 Cumartesi

Müteahhitler, Mersin'de dönüşümü destekliyor

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı. 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde bir araya gelen Çağlayan, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet yasası ve yerel yönetim hizmetleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Mersin'de uygulanacak kentsel dönüşüm projelerine muhalefet edilmesini 'siyasi' olarak yorumlayan Bakan Çağlayan, kentsel dönüşüm uygulanacak mahallelerde gettolaşma olduğunu belirterek, bunun Mersin'e yakışmadığını söyledi.

Bakan Çağlayan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Yönetim Kurulu üyeleri, Necat Akyıldız, Hüseyin Koral Kurt, Göksel Çat, Melih Aydoğdu, Ömer Körükçü, Haluk Naycı ve Genel Sekreter Arzu Kaymak ile bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm uygulamalarının masaya yatırıldığı toplantıda Mersinli müteahhitler, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını yineledi.
Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, toplantıda yaptığı konuşmada, Mütekabiliyet Yasası'nın değişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Mütekabiliyetin kaldırılması Mersin için büyük bir kazanç olmuştur. Ortadoğu ülkelerinin zenginliği bu sayede Mersin’e akacaktır. Mütekabiliyetin kaldırılması yasalaşmadan önce, konu daha gündeme gelir gelmez Mersin’e mülk fiyatları artmıştır. Bundan sonraki dönemde ise Mersin'in konut satışında büyük bir ivme kazanacağından şüphemiz yok" dedi.

MERSİN SAHİL ŞERİDİ YIKILMAK ÜZERE
Mersin'in en önemli sorunlarından biri olan "Kentsel Dönüşüm" üzerine de değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekinci, Mersinli müteahhitlerin kentsel dönüşüm uygulamalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 
Başkan Ekinci şöyle konuştu: " MERYAP olarak kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz aylarda sizin de katılımınızla bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemiştik. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, afet riski taşıyan bölgelerin acilen dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dikkat çekmek istediğim bir diğer konu ise sahil şerididir. Mersin sahil şeridi nerdeyse yıkılmak üzeredir ve ufak bir sarsıntıda bile büyük felaketler doğabilir. Bu konuda bir an önce önlem alınması gerekiyor."
Yerel yönetimlerle yaşadıkları sorunlara da değinen Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe, belde belediyelerinin keyfi tutumlar sergileyerek 'üretimi engellediklerini' kaydetti. Ekinci, "Bizim kentle ilgili en büyük sıkıntımız, yerel yönetimlerdir. Belediyelerin keyfi tutumları, bizlerin üretimini engellediği gibi kentin vizyonunu da olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.

MÜTEAHHİTLER, SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR
Mersinli müteahhitlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan ise, Mersin'de inşaat sektörünün büyüdüğünü, müteahhitlerin de bu gelişime katkı sunduğunu söyledi.
Mütekabiliyetin kalkmasıyla birlikte özellikle muhalefet partilerinin "Ülkeyi satıyorsunuz" şeklinde tepki gösterdiklerini, ancak yabancıya daire satmanın ülkeyi satmak demek olmadığını ifade eden Bakan Çağlayan, "Müteakabiliyet ülke ekonomisine her anlamda katkı sunacaktır, istihdam artacak, sektör güçlenecek, yatırım artacak, ihracat güçlenecektir" diye konuştu.

GETTOLAŞMA MERSİN'E YAKIŞMIYOR
Başkan Ekinci'nin kentsel dönüşümle ilgili uyarılarını çok önemsediğini ifade eden Bakan Çağlayan 'Kentsel Dönüşüm'e karşı çıkanların da siyaseten muhalefet ettiklerini belirtti. "Mersin'de kentsel dönüşümü uygun gördüğümüz mahallelerde gettolaşma var. Ve bu Mersin'e yakışmaz. Bu sorun hepimizin sorunudur" diyen Çağlayan şunları söyledi: " Mersin’de kentsel dönüşüm uygulanacak mahallelerde gettolaşma var. Bu durum Mersin'e yakışmaz. Kentsel dönüşüme karşı çıkarak siyaset yapılıyor. Bu muhalefet; siyaseten yapılan bir muhalefettir. Biz her zaman olduğu gibi yine dile getiriyoruz. Hükümet olarak asla insan, dil, din, ırk ayrımı yapmıyoruz. Biz ne Kürdün ne de Lazın karşısındayız. Konuyu farklı noktalara getirmesinler. Kentsel dönüşümün Mersin ekonomisine ciddi katkısı olacak. Mersin'in altını üstüne getiriyoruz demiştik, getiriyoruz da... Mersin'e çakılan her bir çivinin geri dönüşü olacak."
Yerel yönetimlerin kentlerin akciğerleri olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, Mersin’de ciddi bir yerel yönetim beceriksizliği olduğunu vurguladı. "Kent nefes almanın ötesinde boğuluyor" diyen Çağlayan, "Bizim hükümet olarak yerel yönetimlerle ilgili parti ayrımımız olmaz, hepsine aynı desteği veriyoruz. Ama Mersin'de aynı partinin belediye başkanları birbiri ile anlaşamıyor. İş yapmaları için biz aracı oluyoruz. Mersin’in OSB'ye ihtiyacı var, limanın, serbest bölgenin geliştirilmesi lazım, kentte yapacak çok iş var fakat yerel yönetimler hiç bir şey yapmıyor. Üzülerek görüyorum ki kent tıkanmıştır, tükenmiştir. Mersin’e hep beraber sahip çıkalım ve bu durumu düzeltelim" şeklinde konuştu.

MERYAP'IN YANINDAYIM
Bakan Çağlayan, Mersin'in gelişimine katkıda bulunan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin çalışmalarını çok önemsediğini de sözlerine ekledi.

1 yorum:

  1. İş Planlama, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kuruluşlar için yıllık düşük faiz oranına sahip Konut Yeniden Finansman Kredileri gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun. İlgilenen adayların bizimle iletişime geçmesi gerekir
    Yalnızca WhatsApp: {+ 44} 7480 729811
    Tel .... {+ 44} 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil