15 Mayıs 2012 Salı

Eczacılardan Gençlik Sorunlarına Güleryüzlü Çözümler!



Güney Ecza Koop Tiyatro Topluluğu; Turgut Özakman’ın yazdığı “Ah Şu Gençler” adlı oyunla sahnedeler.

Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat’ın yönettiği oyunda, yönetmen yardımcılığını Riyadhan Kartal üstlenirken, teknikte Mehmet Dutlu ve Ahmet Berk Suray görev alıyor.



Tek perdelik danslı, müzikli komedi oyununda; Ecz. Meltem Ayyıldız, Ecz. Çağatay Çakar, Aslı çelik, Ecz. Özge Güldalı Dutlu, Ecz. Nilgün Doğan Sarpkaya, Ecz. Mine Yalçın, Kemal Erol, Özlem Yıldırım, Çiğdem İnan, Süleyman Doğruyol, Sevim Oyar, Ecz. Ayşe Sağcan, Başak Sağcan, Mehmet Güneş, Ecz. Ayfer Seyhun, Senay Seyhun, Selin Seyhun ve Riyadhan Kartal oyunculuk yeteneklerini sergileyecekler.



Oyun hakkında görüşlerini aldığımız Yönetmen Mehmet Tekkanat; amatörlerle çalışmanın çok zor ve bir o kadar da heyecan verici olduğunu vurgulayarak; “ oyunculuk eğitimi almış oyuncularla çalışmak kolaydır. Ama hayatlarında hiç sahneye çıkmamış ya da çok az bir deneyimi olanlarla bir oyun çalışmak çok zordur. Ben hiçbir zaman amatörlüğü “kötü iş çıkarıp, amatörüz idare edin” diyenleri anlamam. Amatörlük büyük bir sorumluluktur. Bir işi yapıyorsanız en iyisini yapacaksınız. Güney Ecza Koop. Topluluğunda görev alan arkadaşlarımız, çok yoğun ve yorucu günlük uğraşılarının yanı sıra böylesi zor bir işe soyundular. Çalışmalarda büyük fedakarlık gösterdiler. Oyun çalışmalarında çok eğlendiler, eminim onları seyredenler de çok eğlenecekler. Ekibimle gurur duyuyorum” dedi.

17 Mayıs 2012 Perşembe akşamı saat: 19.30 ‘de Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz olarak oynanacak oyuna, tüm sanatseverler davetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder