17 Mayıs 2012 Perşembe

Taksiciler Odası Şoförler Odası ile birleşti


Birleşme Genel kurulu Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası salonunda Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer’in divan başkanlığında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ESOB Başkanı Talat Dincer kısa bir konuşma yaparak ; Odaların içinde bulunduğu durumu özetleyip, oda sayısındaki artışları ve bunun yarattığı sıkıntıları dile getirdi.

Taksiciler Odası aaliyet ve hesap raporları okunup ibra edildikten sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan fesihle ilgili ön izin belgesi okunup oylandıktan sonra Taksiciler Odası Başkanı Salman Yuca söz aldı ve bu güne kadar yaptıklarını ve birleşmeye neden gerek duyulduğunu anlatıp, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’ya verdiği destek ve katkılarına teşekkür ederken bundan sonra her şeyin daha iyi olacağını ve Başkan Veysel Sarı ile geçmişte olduğu gibi yine birliktelik içinde taksici esnafının hak ve menfaatlerini koruyup, mesleği daha saygın hale getirmenin mücadelesini vereceklerini belirtti.

Genel kurulda son sözü Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı aldı. Başkan Sarı da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İsmimizden de anlaşılacağı gibi taksiciler evlerine dönmektedir. Otomobilci demek taksici esnafı demektir. 1980’li yıllarda nasıl olduysa Mersin’de 1585 taksici plakası tahsisi yapılmıştır. Buna rağmen istenilen artış ise bizim mücadelemizle durdurulmuştur. Aslında bu birleşme ile büyük bir zorluğa girdiğimin farkındayım, ancak ben bu mesleğe çekirdekten gelen birisi olarak bu güne kadar olduğu gibi meslektaşlarımın tüm sorunlarında yanlarında oldum. Geçmişte olduğu gibi Oda binamızda yine müstakil yeriniz olacak ve Odanın tüm hizmetlerinden yararlanacaksınız. Derdiniz derdim olacaktır, Yuvanıza hoş geldiniz” diyerek sözlerini alkışlar arasında noktaladı.

Bu birleşme ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının üye sayısı 1585 artışla 3 bin 425 oldu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder